Torra fakta

Igår blev det inte så mkt till blogg. Men så idag gick det att ladda upp lite bilder. Som vanligt bara tagna med mobilen, men det får duga i denna något torftiga blogg.
På tal om torrt, så är här en närbild på sandstranden som jag pratade om igår. Ja, ni fattar själva hur lite det händer här, när jag lägger ut bilder på sand...:-)
 
Men den var vacker och skimrande och nästan svart. Vi är ju på en vulkanö, så mycket är svart häromkring. Dock inte mitt humör! Det är ljust i sinnet och det är skönt! Vi skulle ta en selfie (eller we-fie om man är två va?) och det var så jäkla ljust och så är jag ju inte så smart fotograf. Men den här bjuder jag på:
 
här vandrar Anette och jag mot Los Gigantes
 
och här såg vi hur det såg ut UNDER vägen där bl.a bussarna gick.
 
Nåja, det verkade hålla iaf. Mera vyer:
 
 
En bra dag med långa promenader och fina upplevelser blev det igår.
 
Idag började vi med att meditera och sen tog jag en långpromenad, som avslutades med en eftermiddag på stranden. Dock inget bad idag. Jag ägnade mig åt att tänka långa tankar. Tänka färdigt utan avbrott. Det ryms mycket i en liten hjärna.
 
 
 

Los Gigantos

Så var det dags för en utflykt. Vi tog bussen i morse till Los Gigantes, eller vi klev av i Puerto de Santiago och tog en promenad efter kusten till Los Gigantes. Mycket trevlig dag! Det första som mötte oss var en "svart" sandstrand. Läckert!
 
Efter en gigantiskt promenad kom vi till det sedvanliga. Mat och dryck. En häftig utsikt från restaurangen, men usel mat.
 
Bytte restaurang och tog en god italiensk kaffe på nästa ställe iställe. Anettes tjuvknäppta knäppa kort:-)
 
 Och här skulle det följa en ström med fantastiska bilder från vackra vyer. Men i helvete att det går att ladda upp bilder här.
Nåväl. Kanske bloggen tycker jag ska vila den med.... Kanske återkommer med fler bilder vid annan uppkoppling.
over and out.
 
 
 
 
 

Uppladdad och goa gubbar!

 
Hej hopp! Idag känner jag mig piggare och börjar "ladda upp" batterierna, som var nästan tomma när jag kom hit.  Sover som en stock nu och än så länge har det inte blivit några sena kvällar.
Och idag gick det också bättre att ladda upp bilder. Så här kommer gårdagens:
(julstjärnan på Anettes terass, fick symbolisera det traditionella idag. Annars var det inte mkt till tradition igår på julafton. Skönt!)
Liiite sliiiten ser jag ut - men skyller det på att det är så ljust här! Ovant med så mycket sol för en ljusskygg norrlänning.. hrmmmm.. 
 
I går på självaste julafton, gick vi till en bar som hette Scandi och där var det dukat långbord. Ett gäng svenskar som bor här nere träffades och några är vänner till Anette.
och nåt försök till en svensk jultallrik åt vi:-) 
Sen gick vi vidare, hamnade på en bar och där blev det Sangria, som sagt. Och Cava. Lite bubblig blev jag nog allt. Inte bara i magen:-) Vackert väder som ni ser, trots Calima (lite disigt, men otroligt varma vindar. Nu kl. 18.30 ikväll är det 25 grader)
 
Sen vidare för att äta (igen, ja det var inte mkt till mat på jultallriken och timmarna bara rusar iväg när man har trevligt) Så våran "jullunch" blev från kl. 13 till efter 22... så kan det gå när man får vara spontan! 
 
Och här är några bilder som jag missade att publicera från den 23/12. Då var det mingelparty på stranden med allsång och picknick.
och jag fick äta jordgubbar..! (jag är inte arg, bara övertaggad!)
 
 
Jag hänger med på det mesta här nere, även om det mest är glada pensionärer och "rullisar" vi umgås med:-) Inga snygga spanjorer hänger runtomkring oss i klasar. Inte ens i spridda skurar. Men vi nöjer oss med goa gubbar (röda!) som synes:-) 
 
Idag har jag varit på en långpromenad uppe på berget igen. Sen en promenad till en strand mot  Las Americas, där det var mer i lä (annars blev man sandblästrad pga dagens hårda vind). Lugn dag som snart ska avslutas med en middag här hemma på terassen. Livet är lugnt. Jag är lugn. Filisoferar på min nya show mellan varven som ska handla om skam.... 
 
Vad skäms du för?
 
 
 
 
 
 

Grön, vit, röd jul?

En grön jul kan betyda så många olika saker. Här är det inte en vit jul i alla fall:-) När vi handlade mat häromdagen var det en grön jul:
 
ja, det här ser bra ut va?! Vi äter nyttigt hemma, men idag på julafton har vi ägnat åt oss allt annat än en grön jul. Ej heller en vit jul. Snarare en röd jul:
 
Sangria med massor med frukt. Jodå, lite frosseri får jag nog allt tåla:-) Jultallriken vi åt tillsammans på ett svenskt ställe, den är inte värd att fotas... några stackars sillbitar och tre köttbullar och något som skulle likna skinka. Det styrde vi upp till kvällen: scjatååbriaand. Jäklar vilken portion. Vi tog "doggybag" och har minst ett mål mat till...
 
 
Vi tyckte det började luta lite på kvällen, men det var bara Anettes drink som lutade. Vi var stadiga som fan.
 
 och där gav uppladdningen upp. På bilderna alltså...
Jag hade massor av fina bilder, men då får vi hoppas på bättre "kontakt" i morgon.
 
 

Dopparedan i Teneriffa

Nu har jag "landat" här på Teneriffa. Inte bara fysiskt utan själsligen också :-) Igår kväll slocknade jag 21.30 och sov till 08.30 i morse! Med ett avbrott för en aria som grannen sjöng kl. 03.30...just då inte så kul. Idag lite roligare att tänka på. Han måste ha haft roligt i alla fall, för han sjöng för full hals!

Jag gillar ju att bada, så både igår och idag har jag tagit ett dopp och simmat lite. Anette fångade mig på bild på  Playa de las vistas. Kan man säga att det är dopparedan då??? Jag ägnar inte många tankar åt att det är jul just nu och njuter av det!

 

Hon lagade också en god middag igår till oss. Räkor till förrätt och en god lokal fisk till varmrätt. Givetvis lite Cava till det. Tur man inte har tendenser att dricka för mycket, för när en cava kostar 13 kr så skulle man lätt kunna bli alkoholist om man bodde här. Nu står den flaskan kvar i kylen sen igår och det är bara taget ett par glas… men kanske jobbar vi på den en liten stund ikväll också. Det är lite mingel och ”förfest” till julen ikväll nere vid stranden och vi ska träffa några av Anettes vänner som också bor här på vintrarna.

 

Hann med lite shopping idag också. Solhatt och strandmadrass bättrade på min turistlook. Jag har jobbat länge för att se ut så här. Fattas bara magväska och kamera nu...

Kände mig ovanligt pigg imorse, så jag tog en tur upp på berget Chayofita, som ligger precis där Anette bor. Inget stort berg, mer en jättestor kulle. Bra motion och härlig utsikt. Det är tydligen "Calima" på gång, då det är disigt i luften (ändå varmt) 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Calima
 
 
I motljuset såg de andra morgon-motionärerna ut som små prickar bara:
 
Lite annorlunda promenadstråk jämfört med skogen i Böle....
 
 
Nu en liten siesta, en dusch och iväg på lite mingel, som sagt...
 

 

Resdag och stora C

 När jag vaknade kl: 5 i morse och drömde att jag hade försovit mig och att bagaget var utsatt för en översvämning, så tänkte jag att det var lika bra att stiga upp. Väckaren skulle ändå ringa 05.30. Och hostan hade hållit mig vaken till klockan 2, så jag var rädd för att somna om och komma in i djupsömnen.

Jag är specialist på att ta lång tid på mig på morgonen. Tycker att det tar längre och längre tid att vakna. Sen ÄR jag trött också. Efter en otroligt intensiv höst och en förkylning (som på beställning?) efter sista föreställningen, så har jag haft svårt att varva ner sista tiden. Svårt att slappna av och vila. När jag gjort det har det bara varit oro och omtanke. ”Vi” i familjen drabbats av stora djävulska C.

C som kräver gifter för att övervinnas. Gifter som förstör annat. Fuck cancer! Jag håller alla tummar och tår som finns, jag ber till alla gudar jag känner till, skickar positiva helande tankar till denna person. Sen försöker jag att inte ge näring åt C, utan istället fokusera på allt annat som är friskt och fungerar! ”Det du ger din uppmärksamhet, växer” brukar jag säga. Så om friskhet ska växa, bör vi fokusera på det som är friskt!

 Som tur var har den här personen kvar sitt humör och jag kan med min sjuka, morbida humor, få bearbeta det här med kärlek, skratt och tårar. I en opåverkbar blandning. Ibland full av hopp och tillförsikt. Ibland drabbad av tanken att vi alla ska dö. Nån gång. Men idag vill jag ha fullt upp med att leva! Och idag har jag rest till Teneriffa! Åkte 08.15 hemifrån och klev in i Anettes lägenhet vid midnatt. Trött och galet nöjd!

 

Hann inte ens säga hej till Svenne (Anettes man) på Arlanda. Han kom med planet jag åkte ner med. Jag hade tänkt säga att jag skulle ner och ”hålla ställningarna” tills han kom tillbaka. Men det lät ju lite sjukt. Nåväl.

 

En snabb tillbakablick på helgen: Jag tillbringade fredagskvällen som ”Häng-around” till Thomas Deutgen på Pite Havsbad, där han arrangerade en kväll med Lasse Stefanz. Ja, vad ska man säga. Ett fenomen helt klart som jag tycker att man ska uppleva själv. Jag ska inte vara dömande, utan njöt av att se människors glädje och hänförelse. Ungefär som att se de som är så där redigt religiösa och nöjda med allt. Man skulle vilja uppleva gemenskapen, men kan inte ta till sig ”budskapet” så att säga.

 

Thomas har med glimten i ögat,  kallat mig sin ”dödsfiende”, när jag fick jobbet som programledare för SVT´s Eftersnack i konkurrens med bl.a honom. Men så här sju år senare kan man ju förstå att jag drog det kortaste strået. Det har ju gått väldigt bra för honom med hans karriär i bl.a. dansbandskampen. Att jobba med Peter Settman är ju en våt dröm för en annan… Nåväl, vad är väl en bal på slottet? Eller en dans på havsbadet... Kanske alldeles underbar?

 

Jag får erkänna att jag smet iväg runt midnatt (som askungen?) och nöjt av en skön hotellsäng, tv-tittande och en påse morötter. Minimorötter färdigskalade i påse alltså!  Lät nyttigt va? Ja, ja! och så lite jordnötsringar.

 

Lördagen som skulle ägnas åt packning…..men först åkte jag och tittade till stugan på Renön. Hämtade Alma. Promenerade i den vita vackra skogen. Fick besök av syster och svåger. Lämnade Alma. Åt middag hos en annan syster och svåger. Vägde mig och dog nästan. (Det är min dotter och inte jag som är gravid måste jag berätta för mig själv!) Hem och packade. Fick besök av ännu en syster. Vägde även bagaget och konstaterade att jag fick packa om. Körde hem henne (hon bor på samma gård) och gick och la mig. Kan kort konstatera att mitt bagage är tungt, men jag har ett lättsamt liv!

 Hade tänkt lägga in bilder men det strular med uppkopplingen så här första kvällen. Och min egen energi...

vi hörs!

Slutet av 2014

 
Nu är det dags att rycka upp sig och försöka sammanfatta 2014. Det ska jag göra nästa vecka, i en solstol på Teneriffa. Så jag ber att få återkomma med rapporter från ett fantastiskt år och med planer på ett spännande kommande år!
 
En bild från ett vintrigt Renön...
 
 
och från ett somrigt Antibes: