Hem

Så var resan till Antibes avslutad. För den här gången. Har redan bokat ny biljett hit i september:) hann inte allt jag hade tänkt göra, då det alltid är mer jobb än man tror. Så nästa gång blir det lite mer ledigt och nån fler utflykt. Tar med mig dottern då också <3.   Här en bild från ifjol...

Jag och Margit hann snabbt uppdatera oss igår kväll om både huset, livet och kärleken. Eller avsaknaden av kärlek. Låter ju grymt hör jag ...jag menar en relation! Kärlek har vi ju massor av i våra stora familjer! Och kärlek bland vänner. Men ni fattar....

Det var lättare att avhandla huset: "slut dammsugarpåsar", "slut bläck i skrivaren", "slut kaffe" (som måste inhandlas i Nice..!) ..."och diskmaskinen gav upp igår", "utebelysningen måste fixas" osv. Hon lär inte bli sysslolös trots att det är mindre folk i huset nu...
Tänk att allt yttre, praktiskt arbete är så mycket enklare att handskas med än det inre arbetet!  Kanske är det därför folk (inkl jag själv) jobbar så mycket...?!

Nåväl, allt har rullat på bra med resandet, trots att jag suttit bredvid småbarn på bägge flygen och att anslutningsflyget var bokat liiiite tight. Så jag fick springa mellan terminalerna. Nä nu överdrev jag....jag sprang inte. Jag gick fort.  (Ni som känner mig vet att jag inte kan springa.)

Blev hämtad på flyget av Simon och Jenny och dessutom bjuden på mat hos dem! Sen anslöt Linda-Marie och Thomas och jag bjöd på chokladcroissanter som jag släpat på hela dagen. Inhandlade i morse på Rue Sade. Gött!

Kom hem till stugan och gick ett varv och andades in frisk luft. Som vanligt: borta bra men hemma bäst!Kritisk

Idag har jag nästan tränat. Eller varit nära träning i alla fall.

Ett par av gästerna hade varit ute på en joggingrunda och avslutade med övningar uppe på terassen. Alltså träning.
På terassen där jag redan satt och åt middag (mitt vita ben som matchar det beiga kaklet, syns i nederkant på fotot ovan.)

Eller middag...mer försenad lunch. Jo, den här dagen rann iväg också, nya gäster som kom, handling (det går mkt mat nu med många gäster) och fortsatt sökande efter de där jävla dammsugarpåsarna. Även om det går mycket lättare att söka nu när jag vet vad jag ska fråga efter. Och ja, ja…! Jag råkade hamna på nån favoritbutik och shoppa lite idag också. Det är lätt hänt här...

Nåväl, det var en rätt märklig upplevelse att sitta och äta körsbär och se på när folk gör armhävningar och situps. Min inre självkritiker tog sig nya uttryck. Jag tycker mig ha "tämjt" den rösten inne mig rätt hyfsat och tänker allt som oftast att jag är bra som jag är! Men här i Frankrike i allmänhet och idag i synnerhet, har jag haft en volymknapp, ställt på högsta, och tyckt till om allt och alla. Bara inne i huvudet så klart.
•hur tänkte den där människan, när den klädde sig i morse?
•Vet hon inte att celluliter syns när man har vita tights i syntetmaterial?
•Vilken ful frisyr!
•Hur de låter mot sina barn! Skärp Er!
•Oj, vad trött och tärd du såg ut…
•jaha, här har vi en smygalkoholist..
•Vet du vad en deo kan göra för din doft?!
•Hmm han har säkert tandläkarskräck. 
*Tigga med en cigg i munnen..? Tror du jag vill bidra med pengar till ditt beroende?!
•Men kan man inte bjuda på ett leende ens när jag handlar?
• och så vidare..,

Märkligt att det ryms nåt annat i huvudet idag. Tur att inte alla dagar är såna här. Men kanske har ni tänkt så nån gång också?! Men tack och lov, för det mesta surrar det glada tankar i huvvet. Kanske jag skulle behöva lite ledigt...?!

Fläckar

En dag som inte innehållit så mycket mer än städning, mat och handling. Min första frukostgäst ville ha frukost före 08, vilket innebär att jag steg upp 06.30. Sen behagade den sista att trilla in runt halv tio. Vilket gjorde att jag hade frukostbestyr i fyra timmar innan jag var klar. Sen städning av rum, då det kom fler gäster idag.  Sen ett nytt försök på dammsugarpåsar och jag tror jag har löst det nu! Måste bara "klippa till" den lite. Håller tummarna!
Sen fick jag sitta och vänta på tvätt-leverans, som kom senare än lovat. Men det var nödvändigt. Inte ett enda påslakan kvar. Det är sånt som kan stressa en B&B-värdinna. Utan sängkläder går det ju inte att hyra ut rum! Och häromdagen då det regnade, blev det lite extrajobb, då det regnat in och blött ner några sängkläder. Jo, det var regn. Ibland är ju blöta fläckar på sängkläderna nåt helt annat i hotellbranschen under semestertider. Eller säkert under alla tider på året.. Nä nu byter jag ämne. Mina barn läser ju det här också.

Fast liiite kopplar jag ihop nästa stycke med ovanstående.
Jag såg ett par på stranden idag (jo jag hann dit mellan 17 och 18. Ett dopp och sen ett avsnitt av Sommar i P1 med Timbuktu i lurarna. Lyssnarvärt!) Ja, det är klart man ser par på stranden, hela tiden. Men just det här paret måste ha varit mycket…upplustade, av varandra… man vet inte riktigt säkert vad som hände där under badhandduken och parasollet. Sen på väg hem såg jag ett par duvor som hade lite kurr-kurr. Men när jag sen kom in i köket och såg att t.om bananflugorna jobbade på att föröka sig, så tänkte jag att någon försöker säga mig något! Vad ska jag inte spekulera högt i.

Nä, nu ska jag faktiskt göra mig snygg och gå ut i kvällen. Utan kofta, strosa runt,, äta en bit mat och trivas med tillvaron. Lämnar min kille hemma. Mr fläkt:


Dammsugare och trosor

Tredje dagen jag letar dammsugarpåsar! Hur svårt kan det vara?! Har stått å brummat och spelat charader (alltså  försökt göra mig förstådd) på flera affärer nu. Idag fann jag ordet: sac de aspirrratöööörrr (tre R = franska gurglande R)  har köpt hem "universial" som inte funkade. Suck. Sac. 
Nåväl. Nya tag i morgon. (Till Margit: tur du hade köpt moppar! Välanvända:))

Dessutom har jag irrat omkring med ett mkt märkligt kroppsspråk på dagens handlingsrunda. Hade köpt nya trosor som VERKLIGEN inte passade mig. Såg fina ut, men... Ni vet känslan tjejer: kjol, trosor som är för stora som glider ner hela tiden och som man diskret ska försöka få på plats igen. Jag gav upp mot slutet och höll fast trollorna med en hand och drog dramaten med den andra. Höll huvudet högt och tänkte att ingen känner mig här! Jag är mkt glad över att detta inte går att visa på bild:) Skämskudde på! Trosor av! Och ner i soporna med dem! På med gamla beprövade modeller.. Inte gamla alltså. Äh, ni fattar!

Unnade mig en stund i solen idag och sparade städningen till senare. Man får passa på när molnen skingrar sig!
Jag måste erkänna att jag ogillar när det blir för varmt! Och att jag hade gruvat för att komma ner hit. Så vädret är helt perfekt här! Svalare än hemma och det går att sova på nätterna:)

Passerade marknaden som kokade av folk idag!


Fick den här bilden i mitt flöde idag på Facebook:


Lite kul "säg", men somliga straffar Gud direkt... Jag ojades över några "idioter" jag stött ihop med idag och sen när jag städade och böjde mig ner så sprack klänningen. Där bak. 
Livet vs Åsa - ett lika. 

Sol och regn

Vädret på rivieran är som mitt humör! Kan börja varm och solig under ett parasoll...

För att plötsligt mörkna...

...mullra till och sen ösregna! 
Regn var svårt att fota med mobilen:)

Och då är det inga små skurar jag pratar om. Idag vällde det ner. Jag var ute å handlade. Var blöt rakt igenom innan jag var hemma. 
(Nä, det gick inte heller å fota. Men jag har inte så här fett hår. Det är blött. Jag vet att det här är helt meningslös information...typ: "det regnade och jag blev blöt" ..gäsp... Men nåt ska man ju skriva här)

Och nu en stund senare spricker himlen upp och blir vacker igen mot kvällen...

Hur det här hänger ihop med mitt humör får ni själva gissa:)

Vinkade av finaste Paula idag... Här går hon mot bussen....
 Hej då! Vi ses nästa år!

Jobbdag

Varit så otroligt trött idag, efter intensiva dagar. Idag hade jag bara en incheckning och lite städ och handling att göra. Men det tog hela dagen. För många pauser, tydligen:)
Hade glömt hur tungt det är att handla och bära allt uppför trappen. Borde nog väga lite mindre själv, så kanske det kändes lättare att springa i de här trapporna. Är i dålig gorm efter en formsvacka med hälsan under våren.   (skulle skriva form. Men autocorrecten skrev gorm. Och den har ju rätt, man blir lätt gormig under formsvackor...) 
Fast med den "diet" som jag kör med här i Frankrike blir det inte minus på vågen... Nåväl. 
 
På tal om våg. När jag ÄNTLIGEN kom mig ut i solen var kl 17.00 (rätt bra tid för mig som ändå mest håller mig i skuggan) och solen hade ersatts med blåst och moln. Rejält med blåst! Ni som varit hit och hälsat på vet vilken strand det här är (bilden nedan) Och hur högt upp vågorna går...:


När man blir sandblästrad på stranden får man hitta alternativ. Så nu sitter jag på terassen istället och njuter i skuggan. 


När jag städar hinner jag fundera. Det händer så mycket i mitt liv just nu. Förundras över olikheter på människor som passerar i mitt liv. Både privat och på jobbet. Hur jag med vissa blir 100% mig själv på en gång. Och med andra blir jag bara en åskådare som stängt "dörrn" till mitt inre. Man tittar på och tänker "hur tänker dom?!?" (Jo, jag vet att man skriver "de/dem", men gillar "dom" mkt mer). Förstår mig verkligen inte på människor ibland... Kanske därför jag är singel. För jag kan faktiskt förstå mig själv ibland! För det mesta. 


Eze

I morse kändes det omöjligt att toppa gårdagens upplevelse. Hade nån frågat mig då väckarn ringde före 07, hade jag sagt att jag hoppar över dagens utflykt. Tur att ingen frågade...  Så vi begav oss till uthyrningsstället efter frukost, för att hämta vesporna jag bokade igår. Jag, Paula och hennes två vänner, Theres och Jonas skulle till Eze. Ligger strax innan Monaco. 
Med var sin 125cc var det en lätt match att ha passagerare. (Nä, han härmar inte Skriet. Han smörjer in sig med solskydd)
Här är min passagerare Paula vid första stoppet, just efter Nice. 
Vi stannar och "smorslar" in oss med solskyddsfaktor. Och stretchar rumpor. Den här bilden är så rolig tycker jag...
(Han bara: "vafan, sitter mitt ben fast i marken?!?". Hon i vitt: "måste man verkligen smörja MELLAN brösten..?! Fy va äckligt.." Hon i svart: "släpp in mig!" Alternativt "släpp ut mig!". Den ovetande turisten: "...en annan del av Nice...?!")

Och sen kringelkrokiga bergsvägar upp till Eze village
Fina gränder. Påminner mig om St Paul de Vence som jag besökte säkert 10 ggr ifjol:)
Lite bilder...som vanligt bara med mobilen, utan filter:
Lustigkurren dyker upp:)Åkte sen ner till havet och fann en skön strand. För Er som åker där kommer en karta. Stranden hette Palomas på Saint Jean Cap Ferrat 

 Det hade hunnit bli lite mulet, men ett bad, och en powernap senare, så bar det iväg vidare. 

Hittade ett supermysigt ställe  i Villefrance Sur Mer som hette l'Ardoise
Med god mat. Här är förrätten Carpaccio. 

Varmrätten försvann utan att nån hann fota. Sen hemåt igen. Nu femton timmar senare går ögonen i kors:)

Ny dag i morgon! 

Stevie Wonder

Önskar jag kunde lägga ut en bild på känslan jag har just nu i min kropp och själ.

 Ikväll har jag upplevt medelhavsvärme, picnic med franska ostar och viner. Glada människor och självaste Stevie Wonder i luften. Live. Vi var säkert 1000 personer som inte fått biljett till kvällens konsert i "grannbyn" men ljudet var hur bra som helst även utanför grindarna. Vi såg inte honom - han såg inte oss... :)
(Urkass humor men jag bara måste)

Innan dess har jag hunnit boka vespa till i morgon. Blir Eze med Paula och två vänner till henne. Längtar!Men nu blir det att lägga sig! Snart ringer väckar'n!
Avslutar med en bild från dagens promenad:
Antibes

Antibes är varmt och intensivt! Två dagar är allt jag har med Margit och jag ska hinna uppdateras. Många saker görs annorlunda i år. Hon har hittat sätt att rationalisera och har förstås det franska språket som tar henne långt på affärer mm. Däremot har hon en hel del att lära när det gäller datorn:) vi har alla våra styrkor och svagheter! Men det bästa hon har är hennes varma sätt och stora hjärta. Jag önskar henne sköna dagar i Paris med barn och barnbarn! Jag ska ta hand om Rue Sade som om det vore min stora kärlek i livet:)


Förutom att vi har städat, checkat ut och in, storhandlat och pimpat med blommor, så har vi hunnit ut på marknaden. En väska, två klänningar, ett par skor och ett armband senare konstaterar jag att jag verkar tro att jag blir rik när jag kommer ner till rivieran. 
Så nu blir det åtstramningar! 
(Uh, skulle ta en bild av mig själv med indragna kinder. Men jag besparar Er den selfien. När man ligger ner i sängen, bloggar via mobilen, med dubbla kuddar och hakor, kan man inte symbolisera "åtstramningar"),

Bara för att fortsättningsvis låta pengarna flöda, åt vi på Le Brulot ikväll. Den klassiska ankan!
Här Margit och en svensk tjej bosatt i England, Paula )

Nåväl. Livet är gott! Jag återkommer!